You are here
Blog 

Spijt van je tattoo? Laseren!

Het leek zo’n leuk plan om tijdens je vakantie een tatoeage te laten zetten. Maar nu – 5 jaar  later – ben je het aandenken liever kwijt dan rijk. Of die naam van een ex- vriendje van jaren geleden. Die blijk van jullie verliefdheid van toen, wordt nu door de huidige vriend niet heel erg gewaardeerd. Weg met die tattoo. Maar hoe?

Een tatoeage wordt nou eenmaal vaak impulsief gezet.  En met de stijgende populariteit van de tattoo, stijgt logischerwijs ook het aantal mensen dat er spijt van krijgt.  Er wordt vaak aangenomen dat iemand na 5 jaar spijt kan gaan krijgen. En die cijfers liegen er niet om: maarliefst 80 procent van de mensen met een tattoo krijgt er spijt van. Onder het mom van jong zijn en domme dingen doen, zijn er honderdduizenden die met een plaatje rondlopen op hun lichaam waar ze eigenlijk niets (meer) mee hebben. Gelukkig is er een oplossing.

Weglaseren

Het antwoord op tatoeagespijt komt in de vorm van een laser. Vaak zijn dit lasers met verschillende golflengtes om de verschillende kleuren in een tattoo te kunnen afbreken. Wist je bijvoorbeeld dat zachte kleuren als geel en roze het lastigst te verwijderen zijn? Terwijl zwart en donderblauw relatief goed weg te krijgen zijn.

Behalve een laser is koeling van groot belang. De huid moet kunnen herstellen en zo min mogelijk aangetast worden.  En dan zijn er zo 8 behandelingen nodig om de tattoo volledig te verwijderen. Maar het aantal behandelingen hangt natuurlijk af van de hoeveelheid inkt. Een ‘tramp stamp’ of ‘aars gewei’ kost makkelijk 20 behandelingen omdat er erg veel inkt gebruikt wordt in deze tattoo’s die 10 jaar geleden zo populair waren. Gelukkig is het vrijwel pijnloos geworden om ze te verwijderen, dat was jaren geleden wel anders.

Die tattoo kan er dus af. Maar dit kost veel geld en veel tijd. Voor stukje tekst op de pols ben je 8 behandelingen verder. En let wel, tussen iedere behandeling zitten 6 tot 10 weken zodat de huid zich kan herstellen. En per behandeling betaal  je misschien tussen de 50 en 150 euro, afhankelijk van de grootte van de tekst. Sta er dus niet raar van op te kijken wanneer het weghalen van een tattoo 10 keer duurder is dan het zetten. Tatoeage verwijdering is dus een dure aangelegenheid, maar voor velen is het deze prijs dubbel en dwars waard.

Related posts

Leave a Comment