You are here
Blog 

De leukste trends van 2018

Ook in 2018 zijn er weer een aantal trends die boven de rest uitsteken. Zo had je vorig jaar bijvoorbeeld de trend van heel veel kleuren combineren. En dan met name was roze een erg populaire keuze voor bijvoorbeeld een nieuw t-shirtje. Dit jaar zien we vooral veel in de kleur lavendel (ultra violet), met name deze lente was deze kleur erg populair.

Dames

Op de catwalk hebben we dit jaar veel nieuwe dames trends voorbij zien komen. De grootste is waarschijnlijk wel de kleur lavendel. Zo hebben designers als Michael Kors, Erdem Spring en Max Mara deze kleur opgenomen in hun nieuwe collecties. Een trend die lang geleden met pensioen is gegaan heeft deze lente ook weer zijn terugkeer mogen maken, de bloemenprint die we vooral kennen van de jaren 60 is weer helemaal in. Onder andere Kenzo en Balenciaga hebben deze trend op de catwalk gebracht. Deze trends kunnen tijdens de koudere dagen gecombineerd worden met een faux fur jas, oftewel een mantel van nepbont. Veel influencers en fashionista’s gingen je afgelopen jaar al voor door deze variant of een teddyjas te combineren met de rest van hun outfit.

Heren

In 2018 is er één trend die tot nu toe met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

En dat is ‘Normcore’ oftewel niets meer dan ‘normale kleding’. Deze trend is dit jaar ontzettend populair onder de heren. Bij normale kleding hebben we het over bijvoorbeeld t-shirts, hoodies, jeans en chino’s waar je dit jaar veel moderne mannen in gaat zien. Een trend die ook weer zijn terugkeer heeft mogen maken is de heuptas. Deze tassen waren in de jaren ‘90 erg populair en hebben vorig jaar hun terugkeer gemaakt in de mode. Dit jaar zullen we deze trend zowel onder de mannen als de vrouwen vaak terugzien.

Kids

Natuurtinten is wat we bij de kids met grote regelmaat langs zien komen. Kleuren zoals wit, zand, blauw en lichtroze zijn de trend van deze zomer. De kleding in deze kleuren zijn dan ook het liefst bedekt met culturele of grafische prints. Een voorbeeld van zo’n culturele print is bijvoorbeeld een Japanse paradijsvogel, denk bij een grafische print aan bijvoorbeeld een rokje met allemaal figuurtjes zoals driehoeken er in verwerkt. Een trend die bij de volwassenen dit jaar ook aanwezig is, de retro jaren ‘90 sportlook is ook bij de kids populair.

Related posts

Leave a Comment