You are here
Blog 

Sieraden en souvenirs in Sri Lanka

Op monoshop.nl bieden wij diverse sieraden aan zoals horloges, zonnebrillen, sieraden en portemonnees. Deze sieraden zijn voornamelijk afkomstig van Europese leveranciers en designers. In dit artikel nemen wij sieraden onder de loep uit Sri Lanka!

Sri Lanka is een van mijn favoriete vakantiebestemmingen, kortom: sieraden + mijn favoriete vakantieland is bijna een garantie voor een gelukkig leven 🙂

Waarom ik graag sieraden in Sri Lanka koop is onder andere om de lokale bevolking te supporten en vind ik de sieraden erg mooi en is het een leuk souvenir en aandenken aan Sri Lanka! Lees in dit artikel enkele tips om goed voorbereid naar Sri Lanka te gaan en om de leukste sieraden in Sri lanka te kopen.

Een vaak vergeten tip

Dit is wellicht een tip die bij sommige bekend is, maar lang niet bij iedereen. Het leidde bij mijn laatste reis zelfs tot stress bij een van mijn medereizigers. Wanneer je als Nederlander of Belg naar Sri Lanka wil reizen dien je in het bezit te zijn van een visum! Helaas kwam mijn reisgenoot daar te laat (maar nog wel op tijd gelukkig) achter en daarom geef ik deze tip. Ga je naar Sri Lanka, zorg dat je een visum voor Sri Lanka aanvraagt omdat niet altijd bekend is wanneer men op het vliegveld naar je visum vraagt, soms is dat tijdens het inchecken al en soms tijdens het boarden in het vliegtuig.

Afdingen is in Sri Lanka een tweede natuur

Sri Lanka staat erom bekend dat de verkopers in eerste instantie een prijs vragen die vele malen hoger is dan de marktprijs. Wees er dus op bedachtzaam dat je niet direct akkoord gaat met de eerste prijs die men aanbiedt. Je kunt zelfs vaak twee tot vier keer lager zitten met je tegenbod. Voel je niet bezwaard om af te dingen, dat is in Sri Lanka heel gebruikelijk. In het algemeen hebben de verkopers vaak meer waardering voor iemand die de artikelen voor de juiste prijs proberen te kopen dan voor iemand die zomaar betaald wat men vraagt.

Wees er wel van bewust dat je in Sri Lanka bent, een land wat in ontwikkeling is, dus het onderste uit de kan halen is ook niet nodig. Je steunt immers de (lokale) economie met je aankoop en dat is ook wat waard!

Wat voor soorten sieraden/ souvenirs kun je kopen in Sri Lanka?

In Sri Lanka is bijna alles te koop, wat betreft sieraden zie je op de meeste marktjes vooral onderstaande lijst met souvenirs:

  • Edelstenen (pas vooral bij het kopen van edelstenen het afdingen toe, anders betaal je echt te veel!)
  • Maskers
  • Ivoren olifantjes of van ebbenhout (pas hier mee op)
  • Items van schildpadleer (pas hier mee op)
  • Zakjes met specereijn
  • Thee
  • Jurken
  • Sari’s en blouses
  • Koper
  • Goud

Verboden souvenirs

Niet alle artikelen zijn toegestaan om mee te nemen naar Nederland. De Nederlandse douane heeft een lijst van artikelen welke niet zijn toegestaan, wil je weten welke dat exact zijn, neem dan een kijkje op de site van douane.nl. Met name producten gemaakt van beschermde dier en plantsoorten worden geweigerd bij de douane. Twijfel je of je het mag meenemen? Dan is het verstandiger om het te laten liggen.

Related posts

Leave a Comment