You are here
Blog 

3 Topbestemmingen in Europa voor een goedkope vakantie

Wil je op reis, maar laat je budget dat eigenlijk niet toe? Wij hebben drie super leuke bestemmingen voor een goedkope vakantie. En onze tip: boek een all-inclusive reis. Daarmee heb je het meeste voordeel en kom je niet voor onverwachte kosten te staan!

Portugal

Portugal is het goedkoopste vakantieland én biedt de meeste zonuren! Het land staat bekend om de ruige natuur, de onstuimige Atlantische Oceaan, de schitterende zandstranden en de sfeervolle steden met een rijke historie. Vooral de Algarve, de meest zuidelijke streek, is populair als vakantiebestemming. Het water van de zee is daar heel kalm en je kunt er dan ook prima snorkelen en duiken. In de Algarve vind je de mooiste stranden ter wereld, zoals de Praia da Marinha, een goudgeel strand dat is ingebed tussen imposante kalkstenen rotsen.

Tsjechië

Tsjechië is een fantastische budgetbestemming: het land heeft een overweldigend mooie natuur met bossen en meren. Maak een onvergetelijke stedentrip naar Praag of ga relaxen in het groene Zuid-Bohemen om helemaal ‘zen’ terug te komen. De hoofdstad Praag is één van de mooiste steden ter wereld: in de binnenstad zijn talloze historische gebouwen, statige pleinen en musea, terwijl je om de stad heen imposante kastelen kunt bezoeken en van de prachtige natuur kunt genieten.

Macedonië

Macedonië is als vakantiebestemming nog redelijk onbekend. Volkomen onterecht, want het land kent een schitterende natuur met bergen, bossen en meren, het barst van de cultuurhistorische bezienswaardigheden en de inwoners zijn vriendelijk en gastvrij. Bovendien is je vakantiegeld hier gewoon net iets meer waard. Zonaanbidders zijn hier helemaal in hun element op de rustige stranden rondom het Meer van Ohrid. Vergeet ook niet deel te nemen aan een excursie naar de historische stad Ohrid (op lijst UNESCO).

Andere goedkope vakantiebestemmingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer landen en plaatsen waar je binnen Europa kunt genieten van een vakantie die niet al te duur is. Denk bijvoorbeeld aan Slowakije, Hongarije, Litouwen of Albanië. En wanneer je een goede all-inclusive, last minute vakantie naar Spanje of Italië op de kop weet te tikken, ben je waarschijnlijk niet veel duurder uit. Kortom, mogelijkheden genoeg om met een klein budget toch lekker op reis te gaan!

Related posts

Leave a Comment